
Składniki: (1 porcja)
 cukinia 300 g
cukinia 300 g
 1/2 małej kiełbasy z kurczaka (35 g)
1/2 małej kiełbasy z kurczaka (35 g)
 5 pomidorków koktajlowych (100 g)
5 pomidorków koktajlowych (100 g)
 1/2 średniej cebuli (35 g)
1/2 średniej cebuli (35 g)
 przecier pomidorowy (łyżka)
przecier pomidorowy (łyżka)
 1/2 łyżki oliwy z oliwek (5 g)
1/2 łyżki oliwy z oliwek (5 g)
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w plastry. Podsmażyć na oliwie, aż wydobędzie się aromat. Dodać pokrojoną cukinię, podsmażyć. Dodać pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz przecier, doprawić solą i pieprzem, gotować przez kilka minut. Wymieszać.
Smacznego!





 Dziś podrzucam przepis na tradycyjną potrawę w nieco innej wersji, która wniesie powiew świeżości na wielkanocny stół!
  Dziś podrzucam przepis na tradycyjną potrawę w nieco innej wersji, która wniesie powiew świeżości na wielkanocny stół! Bigos z cukinii sprawdzi się jako danie obiadowe lub kolacja na ciepło
   Bigos z cukinii sprawdzi się jako danie obiadowe lub kolacja na ciepło




Twój komentarz